Advocaten

Zoek een advocaat

Ben je op zoek naar een advocaat uit een bepaalde gemeente? Misschien ben je wel op zoek naar een advocaat met een bepaalde voorkeurmaterie. Of misschien zoek je beide?

In onze zoekmodule vindt u ongeveer 300 advocaten uit de regio Mechelen & omgeving terug. Er zal zeker dus wel ééntje naar jouw smaak tussen zitten.

Klik hier om onze uitgebreide zoekmodule te raadplegen. Opgelet : u verlaat hier de site van balie Mechelen en komt terecht op de site van de Orde van Vlaamse Balies.

Wat is een advocaat?

Of het nu privé- of zakelijke belangen betreft, met een advocaat staat u er nooit alleen voor. Uw advocaat staat immers aan uw kant en kan veel voor u realiseren, vooral door preventief advies. Dit is het belangrijkste gedeelte van zijn taak. Door tijdige consultatie en advies worden veel processen en drama’s vermeden. Daarom is de advocaat in de eerste plaats een raadsman. Op basis van zijn gespecialiseerde kennis en ervaring, reikt hij integere en eerlijke antwoorden op uw vragen aan. Antwoorden waardoor u beslissingen in vol vertrouwen kan nemen.

Voor meer uitgebreide informatie verwijzen we u graag door naar onze uitgebreide sectie.

Wat biedt een advocaat?

De advocaat is lid van de Orde van Advocaten en is gebonden aan de deontologische en tuchtrechtelijke regels van het beroep. Hij heeft bovendien een geheimhoudingsplicht en kan daardoor in alle situaties fungeren als uw juridisch vertrouwensman. De advocaat kan in elk dossier maar voor één opdrachtgever werken, met name zijn cliënt. Tussen u -de cliënt- en de advocaat bestaat een persoonlijk en rechtstreeks contract, zonder tussenpersonen en zaakwaarnemers. Er wordt geen enkele overeenkomst zonder uw medeweten gesloten.

Voor meer uitgebreide informatie verwijzen we u graag door naar onze uitgebreide sectie.

Curatoren

De taak van de curatoren is het dagelijks beheer uitvoeren over een failliete boedel. Het aanwezige actief realiseren en verdelen onder de schuldeisers.

Voor meer uitgebreide informatie verwijzen we u graag door naar onze uitgebreide sectie.

Vervangingsdienst

Om een advocaat te vinden die U kan vervangen voor een Mechelse rechtbank kan u terecht op www.advocaat.be  : privaat luik – e-loket.

Ik ben op zoek naar ...

Is je tijd kostbaar en/of ben je op zoek naar specifieke informatie, maak dan zeker gebruik van de zoekfunctie.