Wat biedt een advocaat

 

Aan welke situaties moet u hierbij denken?

De verscheidenheid aan situaties waarin een advocaat u uitstekende diensten kan bewijzen is enorm. Als specialist kent hij het recht en de procedure. Hij heeft daarnaast de mogelijkheden om u uitgebreid over elk specifiek rechtsgebied te informeren. Om u een idee te geven van deze verscheidenheid, volgen hier een aantal vragen die ook de uwe kunnen zijn.

“Het loopt mis met de bouw van onze woning, wat kunnen wij doen?”

Of: “De schilderwerken die ik heb laten uitvoeren, vallen veel duurder uit dan vermeld in het bestek. Kan ik daar iets tegen ondernemen?”

“Wij zijn overeengekomen om te scheiden, maar er is nog geen akkoord over de voorwaarden. Ik vrees dat ik de voorwaarden van mijn echtgenoot zal moeten aanvaarden. Is alles daarin wel voorzien?”

Een andere huwelijksrechtvraag: “Mijn vrouw wil een zaak gaan uitbaten. Hebben wij daarvoor wel het gepaste huwelijkscontract?”

“Mijn buurman bouwt een garage tot tegen de gemeenschappelijke haag. Ik word erdoor gehinderd maar kan ik er ook iets aan doen?”

“Is de naam van mijn onderneming beschermd? Kan ik het gebruik van die naam door anderen beletten?”

“Kan de bank van mij verlangen dat ik als bankgarantie voor een lening ten bate van mijn onderneming, mijn eigen huis inbreng?”

In zaken zit het soms tegen: “Mijn onderneming verkeert in financiële moeilijkheden. Welke stappen moet ik ondernemen?”

Of: “Mijn boekhouder heeft een foutieve fiscale aangifte ingediend waardoor mijn aanslag te hoog is. Wat zijn mijn rechten?”

Een heel eenvoudige: “Ik word als werknemer op staande voet ontslagen. Hoe moet ik reageren?”

“Een ander ambtenaar werd bevorderd, nochtans meen ik dat de bevordering mij toekwam. Moet ik het daarbij laten?”

Maar ook: “Ik overweeg een slecht functionerende werknemer te ontslaan. Hoe ga ik best te werk?”

“Ik nader mijn pensioen en zou de aandelen in mijn bedrijf graag overdragen aan mijn kinderen. Hoe pak ik dat aan?”

De advocaten van de Balie van Mechelen

De advocaat uit uw regio kent de mensen, instanties en organisaties in uw buurt. Hij heeft ervaring met de rechtbanken en het bedrijfsleven. Dit maakt zijn dienstverlening des te waardevoller. Een lijst met de advocaten die uw probleem bij voorkeur behandelen, vindt u op deze web site.

Ik ben op zoek naar ...

Is je tijd kostbaar en/of ben je op zoek naar specifieke informatie, maak dan zeker gebruik van de zoekfunctie.